40

Publicerad 2014-12-19 10:18:00 i Allmänt,

Jag vill bara å det bestämdaste dementera att jag har något emot att fylla fyrtio. Att jag just nu sitter med håret insmetat i färg är bara en slump och har inte med morgondagens kalas att göra. Dock finns det en risk att just denna skönhetsinsats inte blir helt lyckat, eftersom jag hade glömt bort instruktionerna från min frisör om att börja med utväxten i hårbotten och låta det verka några minuter innan jag tog resten av håret. Att jag färgar håret istället för att jobba beror endast på att jag känner mig lite risig på grund av en krånglande mage som besvärat mig i några dagar. Denna fysiska stressreaktion kan inte heller alls kopplas till den förestående födelsedagen och firandet av densamma, utan har med största sannolikhet att göra med alla julförberedelser.
     Ja, just så, då var detta klarlagt ...
 
 
En stund senare: Håret har torkat och Lina ser sig i spegeln. Naturen kämpar emot kemikalierna. För första gången vägrar de grå håren låta sig täckas. Välkommen mogenhet!
    

Korr

Publicerad 2014-12-17 21:02:00 i Allmänt,

 I några dagar läste jag korr
Tänkte, shit, har jag skrivit porr?
De unga tu är väldigt kära
Vill ju vara varandra nära
Först så blir det lite hångel
Sedan självklart lite krångel
Både Jakob och Frida
Får kärlekskvalen lida
Mer ska jag inte röja
Vill inte allt avslöja
Men de är sjutton år
och möts i en korridor
Allting kan ju hända
När man mött den Enda
Det som var fel blir rätt
På de märkligaste sätt
Allt förändras i en hast
När man är sjutton bast
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Lina Stoltz

Född 1974. Bor i Luleå. Har sedan debuten 1998 skrivit sju böcker, främst för barn och ungdom. Fick i november 2012 NLLs utvecklingsstipendium för konst och kultur, Rubus Arcticus. Fick samma år Överkalix kommuns kulturstipendium. Böcker: Quenas konung, Minna och Mirakelmannen, När inte ens lärarna vet, Kalevala berättad för alla åldrar, Vilma ska till dagis/Vilma lähtee taakikseen, Imorgon är allt som vanligt. Du föll och jag för dig

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela