Torrsim

Publicerad 2014-07-02 23:36:00 i Allmänt,

Alltså, det är ju rätt meningslöst att ha en blogg med lösenord som knappt någon vet om, eftersom det betyder att nästan ingen läser bloggen. Idag har jag haft fyra besökare och det är nog rekord för denna vecka. Den kan ha att göra med att jag skrev på min facebooksida att jag planerat att blogga idag. Eftersom jag är en person som emellanåt håller vad jag lovar sitter jag nu här och nöter tangentbordet. Jag har för övrigt även gjort de andra sakerna jag skrev att jag skulle göra. Jobbat lite, sytt klart Mirjams klänning och cyklat. Dock har jag inte tagit hand om disken eller soporna och jag ämnar inte göra det ikväll eftersom jag är en dålig och lat husmor.
 
Eftersom jag inte tränat så mycket hittills i år och inte tagit många simtag hade jag liksom bestämt att skjuta upp min annonserade triathlon till nästa år. Men då hände det sig idag att Tommy som jobbar på färjan kom fram till mig och meddelade att han givit mig felaktig information angående sträckan över träsket. På tidtabellens baksida står det att det är 700 meter över sjön, och inte 800 som han sa när jag frågade. (En dag för någon vecka sedan begav jag mig upp i förarhytten på färjan för att ställa just den frågan. Det har hänt tre gånger att jag besökt förarhytten. En gång på den gamla färjan när jag åkte över till fots när det var kallt ute och isen hade tryckt sönder golvet i passagerarhytten. En gång förra sommaren när jag och Jasmin gjorde ett studiebesök och jag förvånat kunde konstatera att det är som värsta flygtornet där uppe med knappar och teve och allt möjligt. Och så denna gång.) Nu känner jag i alla fall att jag ändå måste satsa på att göra den där simturen. För Tommys skull, typ ... Det var därför jag cyklade idag. Igår sprang jag några kilometer. Imorgon tänkte jag ägna mig åt en stunds torrsim. Måste också komma ihåg att kontakta kommunens badmästare för att undersöka möjligheten att låna en sådan där gul simdyna av hårdplast, om det finns någon lagom stor.
 
Och så det där med lösenord. För att det ska vara någon vits att ha lösenord måste jag skriva saker på bloggen som inte är passande för vem som helst att läsa. Därför måste jag snart skriva någon elakhet. Eftersom jag har jobbat på en arbetsplats som är specialiserad på elakheter kan det hända att det blir något ur verkligheten. Om jag inte varit så lättskrämd hade jag kunnat skriva en mycket läskig berättelse som utspelar sig där, med karaktärer baserade på verkliga personer. Boken skulle heta "Det sitter i väggarna", vilket är chefens stående svar på varför det inte går att förbättra arbetsmiljön. Tänk om det är sant? Att det sitter ondska i väggarna? Tänk om Antti Krist bor i väggarna och golven? Och tänk om han, när tiden är mogen, personifierar sig och kommer dit - förklädd till människa - och får en anställning. Han kallas Ante, men heter Anders Kristersson. Och han kommer inte ensam. Han har en hondjävul med sig. Och värre och värre saker börjar hända ... Ser DU tecknen? Kommer DU att hinna ta dig därifrån innan ondskan slår klorna i dig? Kommer DU att spela bort din själ till Lucifer på poker?  "Det sitter i väggarna" - snart i din bokhandel! :-D
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: En som lyckades ta sig ut - i sista sekunden

Publicerad 2014-07-03 09:09:25

Jag ryser när jag tänker på hur läskig den boken skulle bli. Men det skulle också gå att skriva en riktigt rolig bok med helt skruvade karaktärer, eller ännu bättre: Göra en film av det. Den kan heta "Det blir inte värre än så här."

Svar: Ja det är också en bra idé :-)
Lina Stoltz

Postat av: Malin

Publicerad 2014-07-03 10:24:02

Eftersom jag alltid önskat bli en kändis, så ser jag fram emot att läsa den boken. För, jag har ju också jobbat på den arbetsplatsen så jag förutsätter att jag tilldelas en av karaktärerna - en av de goda, det förutsätter jag med. Kanske kan jag tom bidra med ett eget kapitel ;)
Vad gäller triathlon så är det bara bra om det dröjer ett år, för själv har jag lagt motionen på hyllan ett tag ... om det inte räknas när man springer mellan hemmasysslorna förståss ;)

Svar: ja, du får bli en av hjältarna!
Lina Stoltz

Postat av: Anna

Publicerad 2014-07-04 13:19:08

Jag läser normalt sett varken deckare eller rysare. Men i detta fall skulle jag göra ett undantag. Den låter läskig.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lina Stoltz

Född 1974. Bor i Luleå. Har sedan debuten 1998 skrivit sju böcker, främst för barn och ungdom. Fick i november 2012 NLLs utvecklingsstipendium för konst och kultur, Rubus Arcticus. Fick samma år Överkalix kommuns kulturstipendium. Böcker: Quenas konung, Minna och Mirakelmannen, När inte ens lärarna vet, Kalevala berättad för alla åldrar, Vilma ska till dagis/Vilma lähtee taakikseen, Imorgon är allt som vanligt. Du föll och jag för dig

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela