Pygmé ...

Publicerad 2014-09-09 15:35:00 i Allmänt,

Situation:
     Jag har två viktiga författarjobb framför mig som innebär att jag vill vara klädd så jag känner mig snygg och bekväm. Det behöver inte vara några spektakulära kläder. Typ sådana kläder så ingen tänker på vad jag har på mig. Efter ett par veckors vånda och affärsrundor kan jag konstatera att jag är för liten. Jag är för liten för de flesta kläder och jag är för liten för de flesta skor. Vissa plagg finns i strl 34 men de tycks ta slut i ett nafs. Vissa skor finns i strl 36, men de tycks antingen ha vuxit i storlek jämfört med förr eller är de slut.
     Och så finns det ju svart förstås ... Men med tanke på att jag ombetts ha något lite mer färgglatt på mig går det bort. Plus att min färgguru Marta (som f.ö. i tester visat sig ha absolut färgseende) säger att jag ska undvika svart.
     Undrar om det förekommit tidigare att någon lämnat återbud till bokmässan på grund av att de inte hade något att ta på sig?
     Men det värsta av allt är att jag redan i maj köpte en blus just för dessa två tillfällen. Jag har knappt använt den för att den skulle vara i bra skick tills i september. Fast det var innan jag fick veta att man bör undvika småmönstrat när man ska filmas.
     Ja, eftersom jag till och med bloggar om det här förstår ni säkert att det upptar mycket av mitt fokus. Tänk all denna tid som jag ägnat åt att våndas över kläder som jag istället hade kunnat ägna åt att våndas över mitt skrivande?!
 
Uppdatering några timmar senare:
     Två överdelar och ett par jeans inhandlade med hjälp av svägerskan Helena. Har också valt ut skor som jag ska köpa imorgon (om storleken finns kvar!). Alltså har en viss lättnad infunnit sig och jag kanske kan skriva lite vettiga saker framöver. Innan det är dags att börja våndas över sminkningen ...

Kommentarer

Postat av: Malin

Publicerad 2014-09-09 23:11:11

Den där svägerskan du har verkar vara en riktig klippa! Gillar hur hon lyckas få dig att shoppa lös också :) Gillar också att du ibland skriver "ytliga" inlägg. Fast ... den som säger att den inte bryr sig om utseende och kläder -den ljuger. Det är min övertygelse! Hälsningar från en som snart får löss av att ha bott i en keps alldeles för länge ... ;)

Svar: Ja, när jag återöppnade den här bloggen tänkte jag ju att jag skulle skriva det som föll mig in oavsett nivå :-)
Lina Stoltz

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lina Stoltz

Född 1974. Bor i Luleå. Har sedan debuten 1998 skrivit sju böcker, främst för barn och ungdom. Fick i november 2012 NLLs utvecklingsstipendium för konst och kultur, Rubus Arcticus. Fick samma år Överkalix kommuns kulturstipendium. Böcker: Quenas konung, Minna och Mirakelmannen, När inte ens lärarna vet, Kalevala berättad för alla åldrar, Vilma ska till dagis/Vilma lähtee taakikseen, Imorgon är allt som vanligt. Du föll och jag för dig

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela