Våldgästad

Publicerad 2015-06-02 09:27:28 i Allmänt,

När man inte vet varifrån den kommer eller varför. När den inte är tydlig med vad den vill säga. När den bara tar större plats för att jag tänker att det var jag som släppte in den. När ansvaret är mitt och jag tänker att jag borde gjort något på något annat sätt, men inte vet vad och när. Eller hur jag borde gjort. Och i slutänden är det allt som borde gjorts på något annat sätt och tankar som borde tänkts på annat sätt. Och känslor som inte borde kännas eller kännas annorlunda. För varje försök att säga emot växer den, vägrar låta sig tystas. Hånskrattar åt logik och försök till resonemang. Och den bara stökar omkring i kroppen som om det vore dess privata palats där den har rätt att göra vad den vill och skräpa ner och bete sig. Och jag säger åt den att lämna mig, men ordningsvakterna har tagit rast eller hinner inte ifatt. Eller har inte lärt sig rätt grepp, så den slinker dem ur händerna. I magen, i magen, i bröstet. Inuti hjärnan härjar den. Den som inte tar hänsyn, den som är respektlös och självisk. Och jag söker, söker: varför har den kommit och vad vill den säga.

Kommentarer

Postat av: Anna

Publicerad 2015-06-02 11:54:10

Skulle gissa att det är som med de flesta våldgästande inkräktare. De har inget ärende annat än att störa och förstöra. Tydlighet. Så länge du bekräftar den otäckingen så blir den nog kvar. Blä!!!

Postat av: Malin

Publicerad 2015-06-02 22:04:17

Huuuu... det där lät ju läskigt! Hoppas den inte hinner med planet imorrn :) (vet dock inte vem DEN är men hoppas på en vanlig, simpel förkylning, som dock kan vara nog så besvärande OCH seglivad ... )
/Malinsomännuärhesförvetintevilkendagiordningen

Svar: nä inte förkylning, och ångest skulle vara att överdriva, men nån slags oro som dock lämnat byggnaden för denna gång ...
Lina Stoltz

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lina Stoltz

Född 1974. Bor i Luleå. Har sedan debuten 1998 skrivit sju böcker, främst för barn och ungdom. Fick i november 2012 NLLs utvecklingsstipendium för konst och kultur, Rubus Arcticus. Fick samma år Överkalix kommuns kulturstipendium. Böcker: Quenas konung, Minna och Mirakelmannen, När inte ens lärarna vet, Kalevala berättad för alla åldrar, Vilma ska till dagis/Vilma lähtee taakikseen, Imorgon är allt som vanligt. Du föll och jag för dig

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela