Varande

Publicerad 2016-05-10 16:28:06 i Allmänt,

Redan i moderlivet övervägde jag om varandet som sådant var något för mig. Inte bara en, utan flera gånger var jag på väg att ge upp redan innan jag ens var livsduglig. Men obeslutsamt blev jag kvar och växte till mig. Som en rent symboliskt handling valde jag att göra min entré i den medvetna världen på årets kortaste dag, eller om man så vill årets längsta natt. Ett midvinterbarn, en från början tveksam själ som danades av mörkret.
Varje morgon, vid varje uppvaknande, genomgår jag samma övervägande om den nya dagen är något att ta sig an. Plikter snarare än mening och livslust kan få mig att vika undan täcket och sätta fötterna på golvet. Jag försöker förlåta mig själv med att det finns sämre sätt att fly sin melankoli än genom sömn. 
Jag betraktar tillvaron och världen från en plats strax under horisonten. En del är mer lämpade än andra antar jag, för att göra det bästa av sitt besök här. Men en själ är en själ och en dag är en dag, varken mer eller mindre.
 
 

Kommentarer

Postat av: Martina Lundgren

Publicerad 2016-05-20 08:39:22

Så fint. Nu blev jag även påmind om att jag ju också vill läsa dina böcker.

Svar: Vad roligt! Om du vill ha realism: "Imorgon är allt som vanligt", om du vill ha realism och kärlek: "Du föll och jag för dig", om du vill ha nåt annat: "Kalevala berättad för alla åldrar". :-)
Lina Stoltz

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lina Stoltz

Född 1974. Bor i Luleå. Har sedan debuten 1998 skrivit sju böcker, främst för barn och ungdom. Fick i november 2012 NLLs utvecklingsstipendium för konst och kultur, Rubus Arcticus. Fick samma år Överkalix kommuns kulturstipendium. Böcker: Quenas konung, Minna och Mirakelmannen, När inte ens lärarna vet, Kalevala berättad för alla åldrar, Vilma ska till dagis/Vilma lähtee taakikseen, Imorgon är allt som vanligt. Du föll och jag för dig

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela