Ultima thule

Publicerad 2016-11-05 02:21:00 i Allmänt,

 
Även om jag i normala fall är ödmjukhetens trogna tjänarinna så måste jag ändå hävda att det nu bevisats att jag i det närmaste är en social multibegåvning. Ni vet ju sen tidigare att jag galant fixar badtunna med raggar-Pekka som bjöd på sprit från flaskan och försökte sälja mig en chevrolet. Ikväll har jag iklätt mig den lilla svarta spetsklänningen och glittriga pumps och konverserat belevade frimurare på höstsoaré under en tre timmar lång middagssittning. De ädla herrarna hade nämligen den goda smaken att förära mig ett kulturstipendium, och förutom cashen som kommer att trilla in på mitt konto så uppskattade jag storligen deras skamlösa användande av ytterst omoderna glosor som taffel, inmundiga och dispens. (Toastmastern nämnde den förestående disensen vid ett par tillfällen innan jag förstod att det helt enkelt var en rast, eller typ kisspaus.) Vinet fanns i alkoholfri variant och dracks i olika färger ur olika glas och det skålades efter konstens alla regler och jag lyckades komma ihåg att det bara är ryssar som klingar med glasen. Hela aftonen var så gentil - med en liten klocka det plingades i för ordning och reda och det var stråkorkester och ingen hejd på musicerandet vid flygel och med dragsspel - så jag kan till och med ha överseende med porträtten på våra majestäter som prydde matsalen. 
 
En enda liten note to self är jag dock tvungen att göra som utvärdering, och det är att aldrig utgå ifrån att det finns ett par svarta nylonstrumpbyxor i garderoben. Då hade jag sluppit stå inne i provhytten på Lindex och slita upp en nyinköpt förpackning vid den tidpunkt när jag enligt överenskommelse med min värd för kvällen redan borde ha varit både presenterad och avhängd i garderoben. Jo, han hade tydligt uttryckt att jag skulle komma i god tid, men jag vilar i tron att alla förlåter en bohem och innan jag gick hem fick jag till och med puss på kinden. 
 
Bildresultat för frimurarna luleå
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lina Stoltz

Född 1974. Bor i Luleå. Har sedan debuten 1998 skrivit sju böcker, främst för barn och ungdom. Fick i november 2012 NLLs utvecklingsstipendium för konst och kultur, Rubus Arcticus. Fick samma år Överkalix kommuns kulturstipendium. Böcker: Quenas konung, Minna och Mirakelmannen, När inte ens lärarna vet, Kalevala berättad för alla åldrar, Vilma ska till dagis/Vilma lähtee taakikseen, Imorgon är allt som vanligt. Du föll och jag för dig

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela