Mitt nya liv

Publicerad 2014-08-12 10:24:00 i Allmänt,

I söndags var första natten hela familjen sov i lägenheten. Jag vet dock inte om vi kan säga att vi bor här, eftersom barnen fortfarande sover på luftmadrasser. Men det beror bara på att jag i sista stund bestämde att de ska få nya sängar och det visade sig vara ett par veckors leveranstid på dem. Jag har alltså lärt mig att man måste planera sina möbelinköp i god tid. Två veckor går väl an, men väntetiden på en ny soffa kan vara upp till två månader. Det var inte så glädjande nyheter för en (eller två om jag räknar med Ronnie) som inte är så bra på att planera, utan föredrar att säga "vi får se". 
     Förutom att lägenheten ännu inte är redo att ta emot några inredningsjournalister kan jag dela med mig av följande:
     Det ryms mer möbler än man kan tro på 84 kvm.
     Vi har mycket snabbt internet! Att ladda upp en bild här t.ex. går så fort att jag knappt hinner blinka.
     Vi har en mataffär inom en minuts och en inom tio minuters gångavstånd.
     Vi har en liten lekpark utanför dörren och en stor lekpark bakom grannhuset.
     Jag tror att jag måste frakta hit halljärvvatten eftersom min hy inte tycker om vårt kranvatten.
     Lagom till vår inflytt får huset ny färg vilket är bra eftersom jag måste titta ut på grannhuset för att se vad den nuvarande färgen - f.ö. ganska fula färgen - är. Det nya är svart och vitt vilket är lätt att komma ihåg.
     Igår var jag och barnen på shoppingrunda med en lång lista. Jag lyckades köpa ugnsvante och grytlapp till bra pris, men är inte riktigt nöjd eftersom de inte matchar tapeter och gardiner. Misstänker att det kan vara den detaljen som avgör att vi inte hamnar i något inredningsreportage.
     Eftersom inlägget heter "mitt nya liv" kan jag ju inte bara skriva om lägenheten, utan även om min frisyr. Jag klippte mig igår och i valet mellan att klippa riktigt kort och låta det växa ut lite bestämde frisören och jag att låta det växa, så det blev helt enkelt inte så snyggt (hår på utväxt är sällan det). Därför har det fått ny färg i alla fall och det blev väldigt mörkt.
     Detta sammantaget får mig att fundera över varför så stor del av min tid går åt till att fundera över värdsliga saker trots att jag inte ser mig som särskilt varken fåfäng eller materialistisk. Men håll med om att inredningen på bilden nedan är lite väl spartansk! Hopp finns dock eftersom min inredningskunniga svägerska Helena har tålamod att hjälpa mig med diverse rådgivning och inköp. (En bieffekt är tyvärr just detta med grytlapparna.) Intressant är att de övriga familjemedlemmarna inte verkar notera att vårt nya hem är förhållandevis tomt och omysigt. Jasmin är nöjd över sina lekparker, Ronnie över närheten till jobbet och Mirjam över att hon redan fått nya kompisar. Nyfiket frågar ni er: vad är då Lina nöjd med? Säg det, säg det, säg det ...
    
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Anna

Publicerad 2014-08-13 18:09:32

Det positiva med bilden är att man med säkerhet kan säga att det kommer att bli bättre. :)

Svar: Ja, så vänta gärna lite med att besöka oss
Lina Stoltz

Postat av: Malin

Publicerad 2014-08-15 23:23:38

Jag känner mig också VÄLDIGT fåfäng och materialistisk just nu. Fast vad gäller fåfängan, så är det mest i tanken och i allt mitt GNÄLL. Jag gör inget åt eländet. Måste undvika speglarna. Det materiella bättrar jag på varje dag i stort sett. Idag har jag shoppat på GK:s i Morjärv OCH fått ett paket från Jotex :) Kul o se din nya frisyr nästa helg :)

Postat av: Malin

Publicerad 2014-08-15 23:23:39

Jag känner mig också VÄLDIGT fåfäng och materialistisk just nu. Fast vad gäller fåfängan, så är det mest i tanken och i allt mitt GNÄLL. Jag gör inget åt eländet. Måste undvika speglarna. Det materiella bättrar jag på varje dag i stort sett. Idag har jag shoppat på GK:s i Morjärv OCH fått ett paket från Jotex :) Kul o se din nya frisyr nästa helg :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lina Stoltz

Född 1974. Bor i Luleå. Har sedan debuten 1998 skrivit sju böcker, främst för barn och ungdom. Fick i november 2012 NLLs utvecklingsstipendium för konst och kultur, Rubus Arcticus. Fick samma år Överkalix kommuns kulturstipendium. Böcker: Quenas konung, Minna och Mirakelmannen, När inte ens lärarna vet, Kalevala berättad för alla åldrar, Vilma ska till dagis/Vilma lähtee taakikseen, Imorgon är allt som vanligt. Du föll och jag för dig

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela