40

Publicerad 2014-12-19 10:18:00 i Allmänt,

Jag vill bara å det bestämdaste dementera att jag har något emot att fylla fyrtio. Att jag just nu sitter med håret insmetat i färg är bara en slump och har inte med morgondagens kalas att göra. Dock finns det en risk att just denna skönhetsinsats inte blir helt lyckat, eftersom jag hade glömt bort instruktionerna från min frisör om att börja med utväxten i hårbotten och låta det verka några minuter innan jag tog resten av håret. Att jag färgar håret istället för att jobba beror endast på att jag känner mig lite risig på grund av en krånglande mage som besvärat mig i några dagar. Denna fysiska stressreaktion kan inte heller alls kopplas till den förestående födelsedagen och firandet av densamma, utan har med största sannolikhet att göra med alla julförberedelser.
     Ja, just så, då var detta klarlagt ...
 
 
En stund senare: Håret har torkat och Lina ser sig i spegeln. Naturen kämpar emot kemikalierna. För första gången vägrar de grå håren låta sig täckas. Välkommen mogenhet!
    

Kommentarer

Postat av: Madde

Publicerad 2014-12-20 12:20:42

Grattis på födelsedagen! Åldern har ingen betydelse. Själv är jag 40++ och läser på högskolan. Livet är ett enda livslångt lärande; vi lär av varandra och i samspel.

Kram!

Svar: Tack. Åldern spelar ju egentligen ingen roll eftersom ingen kan veta hur länge vi ska leva. Min mormorsmor hann inte uppleva 40 år, min mormor hade inte ens kommit halvvägs vid 40.
Lina Stoltz

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lina Stoltz

Född 1974. Bor i Luleå. Har sedan debuten 1998 skrivit sju böcker, främst för barn och ungdom. Fick i november 2012 NLLs utvecklingsstipendium för konst och kultur, Rubus Arcticus. Fick samma år Överkalix kommuns kulturstipendium. Böcker: Quenas konung, Minna och Mirakelmannen, När inte ens lärarna vet, Kalevala berättad för alla åldrar, Vilma ska till dagis/Vilma lähtee taakikseen, Imorgon är allt som vanligt. Du föll och jag för dig

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela