Alkemisten

Publicerad 2014-07-27 21:32:00 i Allmänt,

Eftersom min kära lillasyster tyckte att mitt förra blogginlägg var alltför dystert känner jag mig nödgad att försöka gottgöra en aning för den trista känsla jag eventuellt spridit med min dystopi om det framtida lägenhetslivet. I själva verket är det ju så att jag finner det ytligt och slösaktigt att spendera pengar på så värdsliga saker som möblemang. Jag sätter en ära i att spara både ekonomi och miljö genom att bära in saker från uthus och förråd och ge mig i kast med att förnya med hjälp av någon burk och pensel eller tyg och häftpistol. Varför köpa färdigt när man kan göra det själv? Hemsydda kläder, hemfixade möbler, hembakt bröd och hemlagad deodorant. Så, nej, jag kommer troligtvis inte att börja röka som en följd av fula tapeter och onya möbler. Dessutom har jag ju nu mer en egen inredningscoach som ska hjälpa mig göra guld av "loppisfynd, ärvt och ikea", vilket troligtvis kommer att leda till reportage i Familyliving eller Sköna hem. (Dock tror jag inte hon insett vad hon gett sig i kast med...) Och när det gäller packandet har jag nu även lagt ner en träelefant med (skam till sägandes) äkta elfenbensbetar och två träskulpturer från Afrika i en kartong. Plus en vas och tre av Jasmins pussel. Resten får vänta tills det är lagom kort tid kvar eftersom jag presterar bäst under en viss tidspress. Då kommer det att gå som hej bara att slänga ner lite husgeråd och sängkläder. Fram tills jag får nyckeln i handen ägnar jag mig istället åt att borsta bort spindelväv och damm och likt Strindberg som genom alkemi försökte framställa guld i sitt hemmalaboratorium försöker jag framställa ett stilfullt hem av gamla avdankade förrådsfynd.
 
 
     
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Lillasyster

Publicerad 2014-07-27 22:02:24

Å så härligt att läsa. Istället för ångestframkallande så framkallar detta istället ett leende på läpparna. Så roligt det ska bli när vi får komma och se er mysiga lägenhet! Tack för nytt inlägg!:)

Postat av: Malin

Publicerad 2014-07-27 22:12:29

Ser också fram emot den där mysiga tanthelgen vi ska ha i er lgh längre fram under hösten :)

Svar: Ja :-)
Lina Stoltz

Postat av: Anna

Publicerad 2014-07-30 17:27:20

Håller med lillasyster. Framkallar ett leende. Dessutom kändes detta inlägg mer realistiskt. Elefanten är ju från sjuttiotalet då man inte visste bättre...:)

Svar: Och nu har Ronnie köpt tapeter, dyra tapeter :-)
Lina Stoltz

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lina Stoltz

Född 1974. Bor i Luleå. Har sedan debuten 1998 skrivit sju böcker, främst för barn och ungdom. Fick i november 2012 NLLs utvecklingsstipendium för konst och kultur, Rubus Arcticus. Fick samma år Överkalix kommuns kulturstipendium. Böcker: Quenas konung, Minna och Mirakelmannen, När inte ens lärarna vet, Kalevala berättad för alla åldrar, Vilma ska till dagis/Vilma lähtee taakikseen, Imorgon är allt som vanligt. Du föll och jag för dig

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela