Fia med knuff

Publicerad 2014-11-07 16:33:00 i Allmänt,

De flesta sällskapsspel går ut på att småjäklas med varandra och någon vinner och någon annan förlorar. Just nu spelas det en del Fia med knuff i vårt hem. Jag gillar det inte riktigt. Inte nog med att man måste slå dessa eviga ettor och sexor för att ens få komma ut ur sitt bo, sedan, när man nästan tagit sig varvet runt kommer någon motspelare och knuffar ut en. Så irriterande! Det skulle väl vara bättre om alla bara fick slå sina tärningar och så vinner den som kommer först i mål? 
     Men eftersom jag bara förlorar får barnen spela själva, så kan jag hålla igång skrivkonditionen lite istället.  
     Hur som helst så kom jag häromdagen osökt att tänka på min f.d. arbetsplats.
     Vid ett tillfälle fick de anställda chans att framföra önskemål inför kommande termin, vilket ju var ett trevligt initiativ av chefen. Under mitt samtal sa jag att jag kunde ha vilka ämnen som helst i vilka undervisningsgrupper som helst med placering i vilket arbetslag som helst. En önskan hade jag, och det var att inte hamna i arbetslag med person X eftersom, citat: "hen kommer att knäcka mig". (Det fanns så klart som ni förstår, eller redan vet, en historia bakom.)
     En annan kollega med ungefär samma undervisningsämnen berättade för mig att hen under sitt möte med chefen uttryckte en önskan om att få testa jobba med yngre elever, istället för äldre. Sommaren gick och när augusti kom fick jag den dystra överraskningen att chefen inte lyssnat till min vädjan. Kallades jag till ett samtal där jag fick förklarat för mig varför det inte gick att ordna? Nej. Jag fick läsa det på pappret med tjänstefördelningen. De flesta av er som läser den här bloggen vet ju hur det gick. För att göra en mycket lång, detaljerad, surrealistisk och absurd historia kort: I november tömde jag mitt skrivbord och lämnade in om tjänstledighet för kommande termin och lyckligtvis satte jag aldrig min fot där igen,
     Nå, tillbaka till augusti. Chefen har alltså en tjänstefördelning att göra och har två personer som ska undervisa i samma ämnen. Hen bestämde då att det var viktigare att en anställd fick testa på nya arbetsuppgifter för skojs skull än att undvika ett allvarligt arbetsmiljöproblem för en annan. Nåja, jag är en väldigt förstående person och en chef har ju mycket att ta hänsyn till. Men jag bad ändå att få veta varför vi fått de tjänster vi fått och det slutgiltiga svaret jag fick av chefen var att "alla kan inte få som de vill".  .....Eehhh ...  ?   
     Vill jag jobba på en arbetsplats med den människosynen? Vill jag ha mina barn på en skola med den människosynen? Nej, tack! 
     Jag knuffades ut och hamnade i mitt bo igen. X knäckte mig verkligen, men kanske inte riktigt på det sätt som hen tänkt sig. För attans om det inte dröjde länge innan jag bytte spelplan och började slå sexor, men jag föredrar ändå att spela Fia utan knuff.
    
 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Malin

Publicerad 2014-11-08 00:36:11

Inget ont som inte för något gott med sig. Ibland, ganska ofta, stämmer de gamla ordspråken bra. Tänk, trots allt, så drog du ju VINSTLOTTEN! :)

Svar: Ja, nu får nån annan sitta med Svarte Petter på hand ;-)
Lina Stoltz

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lina Stoltz

Född 1974. Bor i Luleå. Har sedan debuten 1998 skrivit sju böcker, främst för barn och ungdom. Fick i november 2012 NLLs utvecklingsstipendium för konst och kultur, Rubus Arcticus. Fick samma år Överkalix kommuns kulturstipendium. Böcker: Quenas konung, Minna och Mirakelmannen, När inte ens lärarna vet, Kalevala berättad för alla åldrar, Vilma ska till dagis/Vilma lähtee taakikseen, Imorgon är allt som vanligt. Du föll och jag för dig

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela