Växeln hallå!

Publicerad 2016-04-26 15:13:00 i Allmänt,

I förra veckan tillrättavisade jag en mamma som inte lyckades limma loss telefonen från sitt öra när hennes son trillade och gjorde illa sig och behövde låna hennes uppmärksamhet för några sekunders bekräftelse. Denna händelse föranledde mig att göra en empirisk pseudomatematisk kvasilingvistisk socialantropologisk uträkning baserad på faktaunderlag från min egen mobillogg. Som sakkunnig i ämnet hoppas jag att mina rön kan ligga till grund för ett gemensamt förhållningssätt och ett sunt telefonanvändande ute i samhället.
Först några siffror gällande antal samtal.
1. Minsta antal samtal på en dag = 0
2. Största antal samtal på en dag = 8. Sådana höga siffror uppnås dock enbart under försök till kontakt med myndigheter, vårdinrättningar och dylikt.
3. Snittantal samtal per dag = 1
Sedan några siffror gällande längd på samtal.
1. Ett telefonsamtal understiger alltid 1,5 minut. Definition av samtal är att det innehåller ett eller max två ärenden som avhandlas koncist och där visst utrymme finns för en kort avvikelse från ämnet i sig. Exempel på samtal är telefonkontakt mellan familjemedlemmar rörande dagsschemat eller inbjudan av arbetsgivare till anställningsintervju.
2. Om det överstiger 1,5 minut räknas det som telefonmöte. Ett telefonmöte understiger alltid 6,05 minuter. Definition av telefonmöte är när ett eller ett par ärenden kräver viss fördjupning. Mina senaste telefonmöten rörde ändringar av ett Skapande skola-projekt samt planering av mina föräldrars guldbröllop. Det senast nämnda telefonmötet hölls mellan mig och min bror och pågick i 2,33 minuter under vilket vi hann informera, diskutera och bestämma upplägg, samt upprepa det överenskomna tre gånger för säkerhets skull innan min bror i militärisk ordning fastslog ämnet som uttömt.
3. Om konversationen överstiger 6,05 minuter räknas det som telefonkonferens. En konferens ska vara väl förberedd och erbjuda möjlighet till föredrag och diskussioner. En konferens hålls i i för avseendet lämpliga lokaler samt i enskildhet. För en konferens finns ingen övre tidsgräns, men avslutas alltid vid händelse av upphettat öra.
4. Samtal som understiger 10 sekunder räknas som felringningar.
Väl mött, för allas trevnad.
 
 
 

Om

Min profilbild

Lina Stoltz

Född 1974. Bor i Luleå. Har sedan debuten 1998 skrivit sju böcker, främst för barn och ungdom. Fick i november 2012 NLLs utvecklingsstipendium för konst och kultur, Rubus Arcticus. Fick samma år Överkalix kommuns kulturstipendium. Böcker: Quenas konung, Minna och Mirakelmannen, När inte ens lärarna vet, Kalevala berättad för alla åldrar, Vilma ska till dagis/Vilma lähtee taakikseen, Imorgon är allt som vanligt. Du föll och jag för dig

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela