Shop til you drop

Publicerad 2016-06-23 21:56:48 i Allmänt,

Så visade det sig att jag är en ännu uslare människa än jag hittills misstänkt.
     Jag tillhör de kvinnor som inte tycker om att shoppa. Att dra runt i olika butiker kan både göra mig på dåligt humör och ge mig tryck över bröstet. Det beror främst på tre saker: pengar, miljö och utbud. Jag har stora problem med den överkonsumtion vi ägnar oss åt, jag är ekonomisk på gränsen till snål och jag har svårt att besluta mig i diverse olika frågor. Utöver detta är jag medelmåttigt fåfäng och kan av den anledningen inte strunta i shoppandet.
     Uselheten handlar nu om att jag bevisligen är förtjust i shopping. Så länge det är billigt och begagnat. Jag hade inte alls planerat att köpa nya sneakers, men så såg jag till mitt stora förtret att min ena stortå nött hål på ovansidan av mina alldeles nya - ungefär 1,5 år gamla - sneakers. Jag gick in på en enda skoaffär, såg till min outsägliga lycka att det fanns ett par Ecco i min storlek till halva priset. Det var ju inte mycket att fundera på, utan snabbt var det skoproblemet löst. Även mina ganska nya - ungefär 2 år gamla - jeans har jag nött hål i (på sådana ställen som är svåra att laga på ett snyggt sätt). Efter några besök i diverse second hand-affärer fann jag idag ett par snyggt sommarljusa Denim birds i rätt storlek och modell. Jag hade då ingen aning om att det var märkesjeans, utan var helt nöjd med inköpet i alla fall.
     För 560 kr är jag alltså idag ett stycke lyckligare än jag var innan, och samtidigt ett litet stycke olyckligare på grund av den något smärtsamma insikten om min materialistiska ådra.
 
 
Ps. Nu har det varit alldeles för mycket ytlighet på den här bloggen, så nästa gång blir det politik. Ds
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lina Stoltz

Född 1974. Bor i Luleå. Har sedan debuten 1998 skrivit sju böcker, främst för barn och ungdom. Fick i november 2012 NLLs utvecklingsstipendium för konst och kultur, Rubus Arcticus. Fick samma år Överkalix kommuns kulturstipendium. Böcker: Quenas konung, Minna och Mirakelmannen, När inte ens lärarna vet, Kalevala berättad för alla åldrar, Vilma ska till dagis/Vilma lähtee taakikseen, Imorgon är allt som vanligt. Du föll och jag för dig

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela