Gupp, gupp

Publicerad 2016-05-25 09:44:00 i Allmänt,

Härom natten drömde jag om en översvämning. Ja, det kan ha varit syndafloden som kom över oss. Det var i alla fall väldigt mycket vatten som sakta steg och rullade in över bergen. Att vi sökt skydd på en övervåning hjälpte föga eftersom hela huset sveptes med, ungefär som för Dorothy i Trollkarlen av Oz. Vi virvlade runt på vågorna medan jag mycket lugnt tog på mig själv och döttrarna flytvästar och såg till att vi alla satt på en luftmadrass. No fear!
   Vi seglade ut ur vårt gamla hus och guppade runt hand i hand tills vi hamnade i en riktig storstad med höghus och neonskyltar, där drömmen ebbade ut och tog slut.
   I drömtydningsvärlden finns det säkerligen några specifika sätt att tolka drömmar om översvämningar. Men eftersom jag inte var rädd för vattnet, trots att jag är en medioker simmare och blir sjösjuk på havet, så tar jag mig friheten till egen tolkning. 
   Hör: vattnet är livet, vilket ibland blir övermäktigt och svårt att kontrollera, men då är det ingen idé att försöka paddla eller styra, utan bara ta till de säkerhetsåtgärder man kan, hålla koll på sina barn och åka med dit det behagar bära. 
   Sådana kloka insikter bör rimligtvis leda till att jag slutar vakna i ottan med malande karriärmässiga våndor. Att drömmen förde mig till en storstad tyder på ett alternativ som kan synas oväntad, oönskad och osannolik. En vacker dag när jag förser mig med tevatten från LKBs kaffeautomat kanske Birger sträcker ut en hand och erbjuder mig en lärlingsplats som golvläggare, och jajamensan, då är jag redo att kliva ombord.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lina Stoltz

Född 1974. Bor i Luleå. Har sedan debuten 1998 skrivit sju böcker, främst för barn och ungdom. Fick i november 2012 NLLs utvecklingsstipendium för konst och kultur, Rubus Arcticus. Fick samma år Överkalix kommuns kulturstipendium. Böcker: Quenas konung, Minna och Mirakelmannen, När inte ens lärarna vet, Kalevala berättad för alla åldrar, Vilma ska till dagis/Vilma lähtee taakikseen, Imorgon är allt som vanligt. Du föll och jag för dig

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela