Poem

Publicerad 2016-11-29 14:49:13 i Allmänt,

Ta fram en bok, slå upp en dikt, stjäl ett ord här och ett ord där för inspiration och hips vips blir man poet.
 
 
Min bikt ska irra under
de sovandes ögonlock
Ni andas den sanning jag gömmer
och drivs i lögnaktig flock
 
Er natt har blivit stympad
En utmärglad svartvit dröm
Ni krymper av det som förvirrar
och sover de fångnas sömn
 
Mitt minne ska förtunnas
och spinna det tystas nät
Ni osar av kraften som sväljer
det ni trodde ni förlät
 
 
 
 
 
 
 
 

Lina rules

Publicerad 2016-11-06 18:04:00 i Allmänt,

Inspirerad av min gode vän Pelle har jag funderat över vilka fem grundläggande levnadsregler som skulle kunna sägas sammanfatta min livsfilosofi och mina erfarenheter hittills. Det är helt fritt att göra en rent bokstavlig tolkning eller en mer djupsinnigt filosofisk och symbolisk. Däremot ska jag inte förstöra möjligheten till fri tolkning genom att fördjupa mig i utredande kommentarer och förklaringar utifrån min egen personliga horisont eller snarare inifrån mitt eget privata navelskåderi. Det får bli i en annan blogg, eller kanske i essäer om varje enskild punkt. Den enda läsinstruktion jag kan ge är att de står utan inbördes rangordning.
 
1. Spara den sista Sobrilen.
 
2. Räkna aldrig dina pengar.
 
3. Ställ klockan på färjtid (alltså lite före).
 
4. Knäpp alla knappar utom den översta.
 
5. Putsa varken speglar eller fönster överdrivet mycket men ha inga fläckar på glasögonen.
 
 
 
 
 
 
 
 

Ultima thule

Publicerad 2016-11-05 02:21:00 i Allmänt,

 
Även om jag i normala fall är ödmjukhetens trogna tjänarinna så måste jag ändå hävda att det nu bevisats att jag i det närmaste är en social multibegåvning. Ni vet ju sen tidigare att jag galant fixar badtunna med raggar-Pekka som bjöd på sprit från flaskan och försökte sälja mig en chevrolet. Ikväll har jag iklätt mig den lilla svarta spetsklänningen och glittriga pumps och konverserat belevade frimurare på höstsoaré under en tre timmar lång middagssittning. De ädla herrarna hade nämligen den goda smaken att förära mig ett kulturstipendium, och förutom cashen som kommer att trilla in på mitt konto så uppskattade jag storligen deras skamlösa användande av ytterst omoderna glosor som taffel, inmundiga och dispens. (Toastmastern nämnde den förestående disensen vid ett par tillfällen innan jag förstod att det helt enkelt var en rast, eller typ kisspaus.) Vinet fanns i alkoholfri variant och dracks i olika färger ur olika glas och det skålades efter konstens alla regler och jag lyckades komma ihåg att det bara är ryssar som klingar med glasen. Hela aftonen var så gentil - med en liten klocka det plingades i för ordning och reda och det var stråkorkester och ingen hejd på musicerandet vid flygel och med dragsspel - så jag kan till och med ha överseende med porträtten på våra majestäter som prydde matsalen. 
 
En enda liten note to self är jag dock tvungen att göra som utvärdering, och det är att aldrig utgå ifrån att det finns ett par svarta nylonstrumpbyxor i garderoben. Då hade jag sluppit stå inne i provhytten på Lindex och slita upp en nyinköpt förpackning vid den tidpunkt när jag enligt överenskommelse med min värd för kvällen redan borde ha varit både presenterad och avhängd i garderoben. Jo, han hade tydligt uttryckt att jag skulle komma i god tid, men jag vilar i tron att alla förlåter en bohem och innan jag gick hem fick jag till och med puss på kinden. 
 
Bildresultat för frimurarna luleå
 
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Lina Stoltz

Född 1974. Bor i Luleå. Har sedan debuten 1998 skrivit sju böcker, främst för barn och ungdom. Fick i november 2012 NLLs utvecklingsstipendium för konst och kultur, Rubus Arcticus. Fick samma år Överkalix kommuns kulturstipendium. Böcker: Quenas konung, Minna och Mirakelmannen, När inte ens lärarna vet, Kalevala berättad för alla åldrar, Vilma ska till dagis/Vilma lähtee taakikseen, Imorgon är allt som vanligt. Du föll och jag för dig

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela