LinasKulturBusiness

Publicerad 2016-09-01 14:39:00 i Allmänt,

Mitt företag heter kort och gott Lina Stoltz. Jag brydde mig inte om att vara mer fantasifull än så när jag skulle registrera mig hos Skatteverket. Men hyresgäst som jag är hos firma LKB funderar jag över ett namnbyte, så skulle jag kunna ha deras stiliga skjortor som arbetskläder. De finns dock inte i exakt min storlek, men som skjortklänning med bälte i midjan kanske ... Idag är ni i alla fall välkomna på rundtur i mitt imperium.
Jag har fått frågan om det inte är oinspirerande med arbetsrum på ett industriområde. Jag säger: det är perfekt. Inga distraktioner. Det enda jag kan roa mig med är att arbeta. Välkommen in i garaget.
 
 
 
På Gröna Lund gjorde jag fullkomligt bort mig i trappan upp till lustiga huset. Men tack vare den övningen har jag hittills klarat den något avancerade trappan till mitt arbetsrum galant! Det är liksom samma princip som på Gröna Lund, bara att den här står still.
 
 
 
Sedan har jag väl som synes allt jag behöver. Skrivbord och läsfåtölj, och till och med ett bord för möten eller lunchgäster.
 
 
Varje industriområde borde ha sin egen kulturutövare, och varje kulturutövare borde dela lunchrum med ett gäng grovarbetare. Mer kultur åt folket och mer vanligt folk åt intellektuvällingarna.
 
 
Och förresten: om inspirationen skulle tryta, eller om jag av en händelse blev lite pratsugen, kan jag alltid gå över gården till mina välgörare för en kopp kaffe eller lite upplivande diskussioner om curlade 90-talister, samhällsekonomi eller skolpolitik. Eller för den delen få litteraturtips på tegelstenar i 700-sidorsklassen eller lära mig äta kexchoklad utan att smula ner tröjan. Jag presenterar här Peter och Birger - chefer och föredömliga kulturvänner.   
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lina Stoltz

Född 1974. Bor i Luleå. Har sedan debuten 1998 skrivit sju böcker, främst för barn och ungdom. Fick i november 2012 NLLs utvecklingsstipendium för konst och kultur, Rubus Arcticus. Fick samma år Överkalix kommuns kulturstipendium. Böcker: Quenas konung, Minna och Mirakelmannen, När inte ens lärarna vet, Kalevala berättad för alla åldrar, Vilma ska till dagis/Vilma lähtee taakikseen, Imorgon är allt som vanligt. Du föll och jag för dig

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela