Sch!

Publicerad 2017-03-14 12:39:00 i Allmänt,

Det  närmaste jag varit politiska möten är hockeymatcher. Min största behållning av ståläktaren i Skellefte Kraft Arena eller Coop Arena är inte vad som försiggår på isen, utan vad som försiggår bland de riktiga supportrarna. Inte bara kroppsspråket, utan till och med frisyren på den unga man som ledde hejaklacken sist jag bevittnade en match var som tagen ur Hitlerjugends innersta krets.
       I nästan alla skolor jag besökt viskar lärarna lite tyst om att de största attitydproblemen, både med beteende och språk, kommer från eleverna med uniform, alltså hockeyuniform.
       Jag har många vänner som är engagerade och rasar över olika saker i sociala medier. Men ingen enda socialt och politiskt engagerad vän rasar över något som inträffar inom sportens värld, ty där är allt tillåtet. Och om det inte är tillåtet så hyschar vi i alla fall, för idrott är ju så bra och danande för ungdomen.
Men hör ni, gott folk, tro mig när jag säger att det är ett betydligt större problem för oss och våra barn med idrottens påverkan än huruvida amerikas president tar kvinnor mellan benen.
     Det är inte länge sedan jag satt på Kallax och hörde några unga män skratta och raljera över ett besök på ett ställe där man kunde ta del av och uppleva det ena och det andra, ja de var mycket till sig över att det var "som på film". Jag behövde inte ens känna igen de unga männens ansikten från sportsidorna i lokalblaskorna för att veta vem de var ute och representerade, de hade både lagnamn och egna namn alldeles tydligt på uniformen. Levande reklampelare så att säga, för bordellbesök.
     Själv är jag glad att jag inte är han Petter Lasu Nilsson idag, för det hade varit ångest. Sällan har jag sett någon människa göra bort sig så kapitalt i teve. Men det är ganska tyst. Han har visst bett om ursäkt. Vi förstår och förlåter, det var visst något med adrenalin. Undrar om det skulle hålla i rätten om någon stackars supporter blev så upprörd och ledsen över katastrofen att han under påverkan av adrenalin råkade ge hustrun eller barnen lite däng i samband med matchen. Ingen fara, vi förstår och förlåter.
      Krig och kärlek, se det är petitesser när vi har att jämföra med sport.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lina Stoltz

Född 1974. Bor i Luleå. Har sedan debuten 1998 skrivit sju böcker, främst för barn och ungdom. Fick i november 2012 NLLs utvecklingsstipendium för konst och kultur, Rubus Arcticus. Fick samma år Överkalix kommuns kulturstipendium. Böcker: Quenas konung, Minna och Mirakelmannen, När inte ens lärarna vet, Kalevala berättad för alla åldrar, Vilma ska till dagis/Vilma lähtee taakikseen, Imorgon är allt som vanligt. Du föll och jag för dig

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela